KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs informatyczny

Drodzy uczniowie na tej stronie zamieszczam dla Was materiały do przygotowania się do konkursu informatycznego z podziałem na grupy wiekowe - konkursowe.

Testy on line proszę wykonać na swoim komputerze aż będzie 100% poprawnej odpowiedzi. Jeżeli nie uzyskaliśmy 100 % to wykonujemy tyle razy ile potrzeba. Polecam testy on- line, które nie wymagają logowania na stronie, a wynik pokazują od razu. Chodzi o to, że wykonując taki test też się uczymy.

W testach zapisanych w pdf trzeba wybrać odpowiedź, zapisać na kartce i przynieść do mnie do pracowni (podpisać imię, nazwisko, klasa). Przykład: 1b, 2d, 3c....

Jeżeli czegoś nie wiemy to szukamy odpowiedzi w Internecie. Ja po zebraniu kartek sprawdzam poprawność i jeżeli był jakiś problem to uprzejmie proszę o zapisanie nr zadania na dole strony z adnotacją trudne. Przykład: Trudne: 11, 23,43. Jest to dla mnie sygnał nad czym musimy popracować. Będą w szkole zorganizowane zajęcia dodatkowe przedkonkursowe, które będę prowadziła ja i pan Sofiński. O terminie powiadomimy na Librusie. 

Kiedy przynosimy kartki z zrobionymi zadaniami? Im szybciej tym lepiej. Jak otrzymam rozwiązania Testu 1 to zamieszczam następny Test 2.

Widzimy się codziennie w szkole. Powodzenia. Anna Janik

Materiały dla uczniów:

klasa 4klasa 5-6klasa 7-8

 

Materiały on-line

 

Materiały on-line

 Test1

Materiały on-line

 Dokumenty konkursowe wymagane przez organizatora do pobrania:

https://www.konkursy-delta.edu.pl/dane-osobowe1.html