KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nadanie imienia

Nadanie imienia szkoły 28 października 2005 r.

W dniu 22 czerwca 2005 r. uchwałą Rady Miejskiej w Łodzi nadano Szkole Podstawowej nr 202 imię Jana Pawła II. W kościele parafialnym św. Andrzeja Boboli zostaje odprawiona uroczysta msza święta koncelebrowana przez ks. biskupa Ireneusza Pękalskiego w asyście proboszcza
ks. Waldemara Beny oraz zaproszonych gości, wśród których uczestniczyli: były proboszcz parafii Nowosolna ks. Andrzej Miłosz, budowniczy kościoła w Nowosolnej ks. Edward Wieczorek, a także księża – byli uczniowie tej szkoły: ks. Tomasz Socha, ks. Tomasz Minda, ks. Mariusz Szczęśniak.
W trakcie uroczystości został poświęcony sztandar Szkoły Podstawowej nr 202 w Łodzi.  Pierwsza strona sztandaru przedstawia herb papieski oraz słowa Jana Pawła II: „Nie lękajcie się mówić prawdy o sobie i otaczającym Was świecie”. Druga strona sztandaru przedstawia godło państwowe, a wokół niego napis: Szkoła Podstawowa nr 202 w Łodzi imienia Jana Pawła II.

Dyrektor Szkoły pani mgr Wiesława Sobczyk złożyła podziękowania organizatorom uroczystości, m.in.: Urzędowi Miasta Łodzi, Kuratorium Oświaty w Łodzi, Wydziałowi Edukacji Urzędu Miasta Łodzi, Kurii Biskupiej w Łodzi, Przedsiębiorstwu „Inkom” z Bełchatowa - fundatorowi sztandaru, Rodzicom - fundatorom tablicy pamiątkowej, Biura Rzecznika Praw Dziecka, Radzie Osiedla Nowosolna, Ochotniczej Straży Pożarnej  Łódź-Nowosolna, Centrum Kształcenia i Turystyki „Irtom”, Zespołowi Pieśni i Tańca „Harnam”.

Wśród zaproszonych gości byli: ks. biskup Ireneusz Pękalski, ks. infułat Józef Fijałkowski, Wiceprezydent m. Łodzi Mirosław Orzechowski, pani Przewodnicząca Rady Miejskiej Iwona Bartosik, Prezes Związku Ochotniczych Straży Pożarnych RP Sławomir Emanuel, przedstawiciel Biura Rzecznika Praw Dziecka pani Agnieszka Komar-Morawska.