KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tęcza

Tęcza

Rodzaj programu
Program o charakterze edukacyjnym

Zajęcia, o charakterze adaptacyjno - rozwijającym w sferze emocjonalnej, poprzez naukę radzenia sobie z emocjami i stresem, mają na celu pomóc uczniom przejść pozytywnie przez ten trudny dla nich okres. Zastosowanie, w ramach profilaktyki pedagogicznej wybranych czynników chroniących, ma na celu ukierunkowanie rozwoju emocjonalnego i społecznego dziecka 10 letniego.

Środowisko, z którego wywodzą się uczniowie Szkoły Podstawowej nr 202, jest bardzo zróżnicowane. Szkoła znajduje się na peryferiach miasta i w związku z takim usytuowaniem uczęszczają do niej zarównio uczniowie z Łodzi jak też z mniejszych, okolicznych miejscowości co również stwarza problemy w relacjach interpersonalnych dzieci.

Zajęcia mają na celu pomóc dzieciom prawidłowo funkcjonować w szkole, środowisku i grupie rówieśniczej, mają stać się podstawą do radzenia sobie z emocjami i stresem w życiu. Mają nauczyć dziecko jak rozpoznawać i przeciwdziałać negatywnym skutkom stresu poprzez stosowanie elementów technik relaksacyjnych i arte- terapii. Zajęcia przeznaczone są głównie dla dzieci: nie radzących sobie z emocjami, silnie im ulegającym; nieśmiałych; mających trudności w wypowiadaniu swojego zdania i opinii na forum klasy; reagujących nieadekwatnie do zaistniałych sytuacji szkolnych; wykazujących cechy silnego napięcia emocjonalnego; reagujących somatycznie w trudnych sytuacjach; mających trudności z komunikacją interpersonalnalną; z niską samooceną.

                                                                               Autor programu Anna Nogacka

                                                                                Opublikowała Anna Janik